Moje chvilka pohody

Domácí pizza hawai

Libová šunka, šťavnatý ananas a rozteklý sýr. To je kombinace chutí, která uspokojí nejednoho gurmána.

Suroviny na 2 pizzy

Na těsto - 1 lžíce cukru - 2 lžičky sušeného droždí - 170 ml vlažné vody - 450 g hladké mouky - špetka soli - olivový olej - pečicí papír

Na náplň - 1 plechovka loupaných rajčat - 1 cibule - 100 g šunky - 100 g salámu - 100 g tvrdého strouhaného sýra - ½ zelené papriky - 1 větší rajče - 2 hrsti černých oliv bez pecky - ½ konzervy ananasu - koření (tymián, oregano)

Postup

1. Cukr a sušené droždí dejte do misky. Vmíchejte několik lžic vody a nechte na teplém místě vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se špetkou soli, přilijte dvě lžíce olivového oleje, zbytek vody a přidejte vzešlý kvásek. Rukama vypracujte tažné, nelepivé těsto. Vytvořte z něj kouli, pomažte ji olejem a vložte do mísy. Přikryjeme utěrkou a dejte do tepla minimálně na hodinu a půl kynout.

2. Z vykynutého těsta vyválejte dvě placky, které položte na plech vystlaný pečicím papírem.

Na každou placku rozetřete oloupaná a pokrájená rajčata z konzervy. Na ně rozprostřete pokrájenou cibuli, plátky šunky a salámu a nastrouhaný sýr. Navrch položte na kostičky pokrájenou papriku, překrojené olivy, na plátky nakrájená rajčata a ananas. Posypte kořením.

3. Pizzy pečte v troubě rozpálené na 200 °C a pečte na nižší příčce asi 25 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden