Domácí pizza „počesku“

Suroviny na 4 porce (8 dílků):

500 g hladké mouky

2 lžíce olivového oleje

¼ l vlažné vody

1 lžička soli

½ balení droždí

1 lžička cukru krystal

Na náplň:

250 g sýru Niva

100 ml šlehačky

250 g uzeného sýra

100 g goudy

1 balení mozzarellay

špetka oregana

Postup:

Do vlažné vody si rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme vzejít (zhruba 15 minut). Přidáme mouku se solí, olej a vykynutý kvásek. Těsto velice dobře zpracujeme na pomoučeném vále. Vložíme do hrnce, přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu vykynout. Rozválíme a vytvarujeme do tvaru kolečka, popř.na plech. Natřeme smetanou ke šlehání a posypeme jednotlivými sýry. Na závěr posypeme lehce oregánem a dáme do trouby na 250 °C na cca 10–15 minut.

reklama
reklama