Domácí sekaná s vejcem

Sekaná je u nás známá už od dob středověku. I když se nejedná o výjimečné jídlo, neměla by na našich stolech chybět.

Suroviny

- 700 g mletého masa (mix vepřového a hovězího) - 1 cibule - 5 stroužků česneku - 3 starší housky nebo rohlíky - 200 ml mléka - 3 vejce - 3 vejce natvrdo - sůl, pepř - drcený kmín - majoránka - olej na vymazání

Postup

1. Staré pečivo nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.

2. Mleté maso smíchejte se syrovými vejci, nadrobno pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolte, opepřete, přidejte koření a nasáklé pečivo. Rukama vypracujte těsto. Pokud je hmota řidší, přidejte trochu strouhanky.

3. Uhnětené těsto rozprostřete na navlhčenou pracovní desku a podélně na něj rozložte oloupaná vejce natvrdo. Těsto zabalte, upravte do požadovaného tvaru a přeneste do vymazaného pekáče. Podlijte vodou do výšky asi 1 cm.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 70 minut. Pak zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte asi 10 minut, aby se udělala kůrčička.

reklama
reklama

Komentáře