Domácí špenátové ravioli

Suroviny:


  • 250 g hladké mouky, špetka soli

  • 1 lžička olivového oleje

  • 2 vejce

  • 1 ½ lžíce vody

  • máslo na polití

  • 2 hrsti parmazánových hoblin

  • na posypání


Na náplň:

  • 1 lžíce másla

  • 2 šalotky

  • 1–2 stroužky česneku najemno

  • 300 g čerstvého špenátu nebo 200 g mraženého

  • 100 g sýru feta

  • sůl a čerstvě mletý pepř


Postup:

V misce rozšleháme vejce, vodu a olej. Osolíme a polovinu vlijeme do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem mícháme opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se nerozlila po válu. Přidáme zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a mícháme tak dlouho, až se vše propojí.

Těsto důkladně zpracujeme. Hladké těsto dáme vychladnout a připravíme si náplň. Na másle osmahneme cibulku, pak česnek, přidáme čerstvý špenát a necháme chvíli dusit. Do pánve k tomu přidáme sýr, opepříme a případně osolíme. Dusíme pár minut a necháme vychladnout.

Těsto rozválíme natenko a rozkrojíme na dva díly, na jeden nasázíme hromádky špenátu a pak prsty zmáčkneme těsta k sobě a projedeme rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválíme.

Ravioli házíme do osolené vroucí vody a vaříme 4–8 minut. Na talíři je pokapeme máslem a posypeme parmazánem.

reklama
reklama

Komentáře