Domácí štrúdl s rozinkami

Jablečný štrúdl z taženého těsta s rozinkami provoní celý byt.

Příprava: 65 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 3 Kč

Suroviny na 20 porcí

Na těsto

- 220 g hladké mouky

- 2 lžíce oleje

- 1 vejce

- 120 ml teplé vody

- sůl

Na náplň

- 8 nastrouhaných jablek

- 100 g rozinek namočených v rumu

- 80 g vlašských ořechů

- 80 g másla

- 6 lžic strouhaného perníku

- 6 lžic krupicového cukru

- skořice

Postup

1. Prosátou mouku smíchejte se solí, olejem a vodou. Vypracujte na hladké, středně tuhé těsto. Zabalte ho do folie a dejte pod nahřátý hrnec na 30 minut.

2. Těsto rozdělte na dvě části a rozválejte. Těsto potřete rozpuštěným máslem, posypte perníkem, dejte jablka a posypte cukrem se skořicí. Zaviňte a přeneste na plech švem dolů. Pečte asi 50 minut při 180 ºC.

reklama
reklama

Komentáře