Domácí tymiánový chléb

Díky tymiánu dostane chléb nevšední chuť, kterou si doslova zamilujete.


Ingredience:


60 g droždí


1 kostka cukru


3 lžíce mléka na kvásek


1 kg hladké mouky


3 lžičky soli


2 lžíce tymiánu


2 lžičky kmínu


1 lžíce octa


2 snítky tymiánu na ozdobu


Postup:


Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechte vzejít kvásek.


Do mísy dejte mouku s tymiánem, solí a kmínem, přidejte kvásek a přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.


Vytvarujte dva bochníky a přeneste je na plech vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechte ještě půl hodiny kynout.


Troubu předehřejte na 230 °C. Před vložením chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapékejte. Pak teplotu snižte na 170 °C a dopékejte 50 minut.

reklama
reklama

Komentáře