Domácí vaječná tlačenka

Vyynikající recept: Co dům dal

Pro milovníky aspiku je častou oblíbenou pochoutkou domácí vaječná tlačenka, v podstatě je to tak trochu „co dům dal“.

Suroviny na 4 porce:

1 sklenička sterilované zeleniny

6 vajec natvrdo

1 cibule

200 g šunky

¼ l vývaru

40 g želatiny (nebo prášková želatina

80 g majonézy

2 lžíce vegety

2 lžíce octa

mletý pepř

1 lžíce nasekané petrželky

Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno, nakládanou zeleninu scedíme (nálev nevyléváme!) a ještě rozkrájíme. Šunku a vejce nakrájíme na kostičky. V ohřátém masovém vývaru smíchaném s nálevem ze zeleniny rozpustíme želatinu. Zeleninu smícháme v míse s kostičkami vajec, majonézou, šunkou, vegetou, octem, pepřem a petrželkou. Nakonec vmícháme chladnoucí želatinu. Směs nalijeme do formy a dáme do ledničky ztuhnout.

Příprava:

40 minut

reklama
reklama

Komentáře