Domácí vynikající rohlíky

Máme pro vás tip, jak s ní naložit. Vyzkoušejte si vlastní rohlíky. Uvidíte, že budou lepší než kupované.

Jak postupovat?  V první řadě nezapomeňte vyndat těsto na pizzu z lednice. Nechte ho alespoň 10 minut v pokojové teplotě. Ještě jednou ho pořádně propracujte, můžete jej posypat i trochou mouky. Rozdělte ho na několik dílů a každý z nich rozválejte.

Na náplň použijte zbytky surovin, které vám zbyly z přípravy pizzy. Potřete slabě rajčatovým  základem, posypejte kořením, můžete také přidat to, co máte rádi. Nejvíce používanou ingrediencí je šunka nebo strouhaný sýr.

Zaviňte, nezapomeňte založit boční kraje dovnitř, aby náplň nevytékala. Dejte na plech s pečicím papírem nebo fólií. Rohlíky můžete ještě před pečením potřít vejcem a posypat kmínem či mořskou solí.

Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů, asi na 25 až 30 minut. Poté rohlíčky vyndejte a uvidíte, že už nikdy pro ně nebudete chodit do obchodu.

reklama
reklama