Moje sladké tajemství

Domácí zábal pro unavená chodidla

Pokud cítíte, že jsou vaše chodidla oteklá, namožená a trápí vás tvrdá kůže, pak neváhejte a nožkám dopřejte zábal.

Běháme, chodíme, skáčeme. Nápor na chodidla je veliký a často výběr špatné obuvi na zdraví nohám moc nepřidá, ba naopak. Dopřejte svým chodidlům malý relax za tu dřinu, kterou odvádějí každý den.

Tekuté zlato umí zázraky.

Uvidíte, jak si potom budete zlehka vykračovat. Začněte koupelí nebo opláchnutím chodidel. Můžete střídat teplou a studenou vodu na správné prokrvení končetin. Nohy pořádně vysušte a můžete začít s procedurou.

Fólie účinek zvýší

Celá chodidla si potřete medem. Med má revitalizační účinky a dezinfikuje. Může být i zcukernatělý, bude zároveň působit jako přírodní peeling.

Nakrájejte si citron na plátky a přiložte jej na místa, kde vás trápí tvrdá kůže, což je ve většině případů na patách. Pak už jen stačí posypat chodidla čerstvými listy máty.

Tato bylinka kromě toho, že je to antiseptikum a používá se na záněty kůže, obsahuje mentol, který chladí a svěže voní. Takto si chodidla zabalte do potravinářské fólie a šup s nimi do ponožek. Zábal nechte působit alespoň dvě hodiny, ale úplně nejlépe přes noc. Ráno opláchněte vlažnou vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden