Můj kousek štěstí

Dominika Gottová: Čeká ji těžká zkouška

Celé roky se dcera zpěváka Karla Gotta (79), Dominika Gottová (45) léčila s psychickými problémy. Finančně ji kvůli tomu musel podporovat i otec. "Snažím se stabilizovat," svěřila se Gottová po terapii.

Všechno bylo na nejlepší cestě, i jejímu muži, členovi švédské metalové kapely Avalon Timu Tolkimu (53) ustoupila choroba, která ho dlouho trápila a kdykoli se může objevit znovu. Bojuje s maniodepresivní psychózou a s vážným onemocněním uší, kvůli kterému málem přišel o sluch.

Což by pro něho jako pro hudebníka bylo fatální. Pro Dominiku to tedy znamenalo dlouhé probděné noci a ještě více napjaté nervy. "Víte, žijete nějaký život, ale zasáhne nemoc blízkého. Plně se mu věnujete, přitom se trápíte," popsala Gottová krušné časy s tím, že se její muž konečně postavil na nohy.

Jenomže teď přichází něco, co bude především pro ni velkou zatěžkávací zkouškou. Neovládnou ji opět nesnesitelné úzkosti? Tolky přílivu energie ihned využil a naplno se vrhnul do práce. Vydal singl a naplánoval si koncertování po světě.

"Letos se vrátím do Kolumbie, abych si zahrál v šesti vystoupeních s místní kapelou a podpořil švédskou skupinu Hammer Fall," pochlubil se s tím, že ho letos ještě k tomu čeká velká koncertní šňůra.

Je zřejmé, že Dominika stráví prakticky celý rok bez svého druha. To by ovšem pro ni mohlo vážně ohrozit její nalomenou psychiku. Byla zvyklá se o s vého manžela denodenně starat, i když to bylo pro ni těžké, na jeho neustálou přítomnost si zvykla.

Najednou bude ale celé dny trávit v prázdné domácnosti. Začne na ni padat samota a stesk, což pro člověka, kterého už v minulosti postihl psychický kolaps a je závislý na lécích, může být krajně nebezpečné.

"Odloučení může pečujícímu člověku způsobit neskutečné trauma. Jedná se o posttraumatickou stresovou poruchu," vysvětluje zkušený odborník. Nezbývá než doufat, že Dominika bude dostatečně silná a těžké období zvládne bez újmy na zdraví.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden