Můj čas na kafíčko

Doplatila jsem rozvodem na svoji ješitnost!

Z pětiletého vztahu, z toho tři roky ve stavu manželském, byly najednou trosky!

Uvěřila jsem anonymnímu dopisu a připravila se o životní štěstí.

V mládí mívá člověk horkou hlavu a různé nečekané situace, kterého potkají, řeší příliš překotně. Vím, o čem píšu, protože mně samotné se to stalo a dodnes toho lituji.

Zatmělo se mi před očima

Nikdy jsem nešla pro rázné řešení daleko, nebyla jsem z těch, které sedávají v koutě nebo se nechají snadno zastrašit. Na druhou stranu, když už jsem se zamilovala, dávala jsem do vztahu všechno. Očekávala jsem samozřejmě, že partner se bude chovat stejně jako já.

O to větší šok jsem prožívala, když jsem zjistila, že je mi můj první manžel nevěrný. Myslela jsem si, že Leoše znám dobře. Měli jsme za sebou dva roky společného života, jak se říká, na psí knížku. Znali jsme své klady i zápory. Přes všechny drobné rozdíly jsme si skvěle rozuměli, proto jsme se vzali.

Věřila jsem, že jsem v Leošovi našla parťáka pro celý život. O to hůř jsem nesla, když jsem po dalších třech letech našla jednoho dne ve schránce obálku a uvnitř jedinou fotografii, která působila amatérsky. Byl na ní Leoš a vedl se za ruku s jinou ženou. Nemohla jsem se mýlit, měl na sobě jedno speciální tričko, které jsem mu koupila.

Ranilo mě to, tím spíš, že náš intimní život se zdál být naprosto dokonalý. Proč si tedy musel manžel hledat jinou ženu? Zatmělo se mi vztekem před očima. Chtěla jsem udělat křížový výslech hned, jak se Leoš vrátí domů. Byli jsme zrovna v citlivém období, kdy jsme plánovali našeho prvního potomka. Měla jsem pocit šílené zrady.

Nepodařená pomsta

Než se Leoš vrátil domů, trochu jsem tehdy vychladla. Beze slova jsem mu ukázala onu fotografii. Tvářil se nejprve nechápavě, pak nevinně a nakonec dotčeně. V duchu jsem si říkala, že kdyby se přiznal, tak jsem mu možná schopná ten úlet prominout. Jenže Leoš trval na své nevině.

Odmítal to řešit. Rozhodla jsem se tedy pro svéráznou pomstu. Když on ranil moji ješitnost, tak mu oplatím stejnou mincí. Svedla jsem v práci jednoho kolegu. Nebylo to nic těžkého, věděla jsem, že se mu líbím. Všechno jsem pak Leošovi popsala. Naivně jsem si myslela, že naše účty jsou vyrovnány a můžeme to smazat.

Byla to chyba. Leoš podal žádost o rozvod. Znamenalo to konec manželství. V soudní síni to pak vypadalo, že náš vztah byl vždycky pěkná „Itálie“. Protože jsme děti neměli a nic jsme si nedlužili, ukončili jsme po rozvodu všechny naše kontakty.

Přiznání po letech

Trvalo nějakou dobu, než jsem se definitivně z rozvodu vzpamatovala a byla schopná najít si další perspektivní vztah. Provdala jsem se podruhé, měla dceru, ale také druhé manželství nakonec ztroskotalo, hlavně kvůli partnerovu alkoholismu. Rozvod ale tentokrát nedoprovázely žádné scény. Potřetí jsem se už vdávat nechtěla.

Na život a na vztahy jsem nezatrpkla, po mém boku se postupně vystřídalo několik mužů. Jednoho dne mě překvapil telefonický hovor na mobil. Hlas mi byl povědomý, ale dotyčný se nechtěl představit. Chtěl se se mnou sejít a něco mi vysvětlit. Nechápala jsem, o co se jedná, ale současně jsem byla zvědavá.

Setkat jsme se měli na veřejném místě, v jedné kavárně. Když jsem tam přišla, spatřila jsem tvář někoho, koho jsem dlouhá léta neviděla. Roman byl kdysi můj ctitel, kterému jsem ale před svým prvním manželstvím nedala šanci. To, co mi sdělil, mě hluboce šokovalo. Přiznal se k tomu, že onu fotografii tehdy poslal on.

Byla zfalšovaná, jednalo se o šikovně udělanou fotomontáž. Nyní si mě díky internetu vyhledal, a protože je nevyléčitelně nemocný, chtěl se za svůj skutek dodatečně omluvit. Odpustila jsem mu a zkusila potom najít Leoše. Podařilo se mi bohužel zjistit smutnou zprávu, že už zemřel při nehodě. Dnes vím, že bych jednala jinak, ale tehdy před lety mi uražená ješitnost zatemnila srdce a je pozdě toho litovat.

Petra N. (61), Praha

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden