Můj čas na kafíčko

Doplňujte vitaminy efektivně

Málo sluníčka, špatně sestavený jídelníček, oslabená imunita.... Je mnoho důvodů, proč nám mohou chybět vitaminy

Zdraví v tabletce?

Vypadá to jako nejjistější cesta k dodávání vitaminů. Stačí si dát tabletku. Navíc s jejich příjmem nemá tělo skoro žádnou práci. Je to ale skutečně to nejlepší?

Potravinovými doplňky se lze předávkovat a zatěžují játra a ledviny. Zkrátka potravinové doplňky se hodí pro ty, kdo už mají problém, ne pro ty, kdo se „jen“ chtějí udržet zdraví a v kondici.

Lahodná exotika

Nabídku banánů, citrusů, rajčat, paprik a okurek rozšiřují v posledních letech další a další exotické druhy ovoce a zeleniny. Vypadá to, že když zařadíte do jídelníčku co nejvíc těchto zdravých dobrot, neprohloupíte. Ale je to skutečně tak? Ne. Ovoce a zelenina, které u nás dozrávají v létě, nejsou v zimě dobrými zdroji vitaminů.

Naše tělo ochlazují a často, kvůli způsobu pěstování a přepravě, moc vitaminů neobsahují. A exotické druhy, jako pitahaya, karambola či papaya? Po ošetření, které je má udržet čerstvé, v nich moc vitaminů není. Pokud se chcete udržet skutečně fit, sáhněte po něčem, co se osvědčilo u našich předků.

Nejlepší řešení

Přirozeným zdrojem je kořenová zelenina, kterou můžete udržet čerstvou ve sklepě v bedýnce s pískem nebo si ji koupit. Celerový nebo mrkvový salát vám rozhodně udělá dobře. Správnou volbou jsou také domácí druhy ovoce.

Jablek či hrušek byste měli jíst co nejvíce. Skutečně zázračným prostředkem k posílení imunity a zajištění vitaminů je domácí kysané zelí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden