Moje sladké tajemství

Dopřejte si bylinkovou lázeň

Právě horká koupel umí nastartovat váš metabolismus. I proto je vhodné ji čas od času doplnit léčivými rostlinami. Ale protože i v tomto případě platí, že dobrého pomálu, tak byste si ji měli dopřát tak jednou týdně.

Pokud se rozhodnete pro léčivou lázeň, ujistěte se, že obsahuje právě ty bylinky, jež budou mít na váš organismus blahodárný vliv. Zvolte vhodný způsob Pak si můžete vybrat jeden z několika způsobů, jimiž se koupele obvykle připravují.

Buď hodíte jen tak hrst sušených či čerstvých bylinek přímo do vany, nebo si dopředu připravíte silný výluh, který pak zcedíte a do lázně vlijete. Anebo si ve specializovaných obchodech koupíte sáček s bylinkami do koupele a ten vložíte do vany s horkou vodou.

Správná příprava je důležitá Ať už se rozhodnete pro kterýkoli způsob, neměli byste podceňovat s amo tnou přípravu lázně. K tomu, aby skutečně účinkovala, je třeba dodržet několik pravidel. Nejdřív si vyberte ty správné bylinky a připravte si vhodné množství.

Na jednu koupel budete potřebovat 50–100 gramů, u čerstvých je toto množství minimálně 200 gramů. Nejlepší bude, když bylinky vložíte do plátěného sáčku, ten zavěsíte na vanovou baterii tak, aby byl ponořený ve vodě, a necháte alespoň 10 minut louhovat. Spolehlivě zažene únavu Další dobrou volbou je příprava záparu, který se po louhování vlije přecezený do vany.

Nicméně u některých čerstvých bylinek se využívá i macerování, což je vlastně louhování bylinek v alkoholu, jenž se ředí podle druhu základní suroviny. Vyplatí se dodržovat i délku koupele, protože v š e h o moc škodí.

Ideálních je 20 minut. Takto připravená koupel bude příjemným relaxem pro vaše tělo a podrážděnou psychiku. Také zmírní vaši únavu a některé zdravotní problémy..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden