Můj kousek štěstí

Dopřejte unavenému tělu skvělý restart

Potýkáte se s bolestí kloubů, nespavostí, ztrátou energie, problémy s dýcháním či únavou? I za to může pandemie, nejste sami. Ale zároveň nejste ani bezbranní.

Nepříjemné tělesné i duševní projevy můžete pociťovat nejen během nemoci, ale i nějakou dobu po jejím prodělání.

Doplňte vitaminy a minerály

Už vloni řada lidí na vlastní kůži poznala, jak je dobré mít v těle dostatečnou hladinu zejména vitaminu D, C a zinku. To jsou jedny z hlavních podporovatelů obranyschopnosti i psychické odolnosti, a máte-li jich dostatek, pomáhají i k mnohem lepšímu zvládnutí případné nemoci.

Máte-li těchto látek málo, začněte dbát na jejich pravidelný přísun, ať už řešíte následky nemoci, nebo potřebujete posílit imunitu do budoucna. Základem je samozřejmě zdravá výživa, ale z té dnes jen málokdo načerpá potřebnou denní dávku. Proto neuškodí sáhnout i po doplňcích stravy.

Vitaminové a minerální doplňky stravy by měli užívat nejen nemocní a lidé po nemoci. Vhodné jsou i pro vegetariány a vegany, lidi s poruchou vstřebávání živin a starší osoby. A počítejte s tím, že jejich účinnost se projeví až po několika měsících.

Čaj z echinacey v krátké době posílí imunitu

Nespavost a vyčerpání

Na to, abyste se necítili dlouhodobě ve své kůži a zpozorovali u sebe nějaký z uvedených symptomů, ani nemusíte mít žádnou nemoc. Stačí být dlouhodobě ve stresu, špatně se stravovat a tělo můžete mít také vyčerpané.

Důsledkem bývá i špatný spánek, na ten vyzkoušejte čaj z kozlíku lékařského. Se spánkem, ale i bolestí kloubů a svalů si poradí i bajkalin, látka obsažená v šišáku bajkalském.

S únavou a ztrátou energie vám pomohou třeba vitaminy C, B6 a B12. Vitamin B6 přispívá ke správnému fungování nervového systému, takže budete méně podráždění, B12 se zase podílí na správné látkové přeměně živin v energii.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden