Dort s citronovým krémem

Lehký piškotový dort s krémem je skvělou alternativou k čokoládovým a oříškovým dortům.

Suroviny

Na těsto - 4 velká vejce - 100 g hladké mouky - 100 g cukru - 4 lžíce oleje - pečicí papír

Na krém - 3 vejce - 80 ml citronové šťávy - 1 lžička citronové kůry - 150 g cukru - 50 g másla

Postup

1. Bílky ušlehejte s cukrem. Pak postupně zašlehejte žloutky a olej. Nakonec opatrně vmíchejte mouku. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 160 °C asi 30 minut.

2. Kůru se šťávou, cukrem a vejci vařte nad párou do zhoustnutí. Stále míchejte. Přidejte máslo a promíchejte.

3. Korpus rozkrojte na čtyři stejně vysoké pláty. Potřete je krémem a slepte. Dort dejte vychladit do lednice.

reklama
reklama

Komentáře