Můj čas na kafíčko

Dovolená jak se patří - Korsika

Pokud máte rádi dovolenou u moře, která není jen o zahálení na pláži, pak vám vřele doporučujeme navštívit Korsiku. Najdete tu spoustu krásných míst, která se nesmazatelně zapíší do vaší paměti. A garantujeme vám, že si přivezete i skvělé fotky.

Pokud plánujete dovolenou, kterou nechcete strávit jen na pláži, ale také něco poznat a vidět, Korsika je určitě ideálním místem.

Po stopách Napoleona Bonaparta

Tento ostrov nabízí nejenom spoustu zajímavých míst, která si prostě budete chtít vyfotit, ale také spoustu možností jen odpočívat a užívat si. Pokud zvolíte nejrychlejší dopravu, pak vás letoun nejspíš dopraví do Ajaccia, což je hlavní město ostrova.

Zajímavé je tím, že se tu nachází rodný dům, památník a rovněž muzeum Napoleona Bonaparta. Je tu ale také Citadela, tedy pevnost na výběžku nad mořem přímo v centru Ajaccia. Další metropolí Korsiky je Bastila, která je považována za její bránu. Pozoruhodný je Vieux Port, tedy starý přístav.

Kolem něj jsou rozmístěny starobylé domky, kdysi obývané rodinami rybářů. Tato část města je nesmírně malebná a jednoduše ji musíte zvěčnit do fotoaparátu. Ale nebojte, na Korsice nebudete jen chodit a poznávat, ale je tu i možnost užít si křišťálově čisté moře.

Krásné pláže a čistá voda

Doporučujeme určitě navštívit pláž Palombaggia, která je tak krásná, že patří k 10 nejhezčím v celé Evropě. Prozíravé je ale přijet vždy brzy ráno, neboť postupem dne se zalidní. Vhodná je i k celodennímu pobytu, neboť ji obklopují hory a borovicové lesy.

Neumřete tu ani hlady, vždyť se tu nachází i spousta restaurací a barů. Hodně oblíbená je také pláž Roccapina, která je na jihu Korsiky v malém zálivu. Její dno pokrývá jemný bílý písek, učiněná pastva pro oči i pro nohy.

Jsou tu i místa, kde budete jen vy a vzácný klid

Ve stejné části ostrova je také pláž Santa Giulia, která se nachází v chráněné mělké zátoce, obklopené skalami. Její dno je průzračně jasné, a tudíž láká ke šnorchlování. Pokud už budete na jihu, pak se nezapomeňte podívat do Bonifacia, které je jedinečné díky své starověké pevnosti z roku 828.

Bonifacio je propletené úzkými uličkami a je plné historických perel. V úžině Bonifacio je také neobydlený ostrov Lavezzi. Krajina je magická, ale zároveň neúrodná. Je tu však hodně skalnatých útvarů se zátokami a jemným pískem na rozlehlých plážích. Tady budete mít klid na romantiku s někým milým a je zde také hodně co poznávat.

Poznejte i místní kuchyni

Na ostrově Korsika se hodně konzumují pokrmy z jedlých kaštanů. Oblíbená je hlavně pulenta, což je kaše z jejich mouky, v minulosti šlo o doslova základní potravinu na ostrově. Kaštany se tu konzumují ale také opékané.

Oblíbené tu jsou rovněž místní uzeniny, a to hlavně z vepřového masa z prasat speciálného plemene, která jsou krmena jedlými kaštany. K obědům se tu často podává minestre, což je obdoba italské minestrone.

Jako dezert si tu dejte cacavellu, což je pečivo z kynutého těsta s dírou uprostřed. Pije se tu hlavně víno a pivo. Okoštujte ale také Aquavitu, což je obdoba italského likéru Grappa nebo Myrtle, likér z myrty.

Teplota vzduchu: 26 °C, moře: 24 °C

Zájezd busem 8 dní, snídaně, od 13 390 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden