Můj čas na kafíčko

Dříve kamarádka, dnes úhlavní nepřítel

Roky jsem si hřála hada na prsou, když jsem zaměstnávala ve svém obchodě kamarádku. Ta mi pak udělala ze života peklo, a navíc si otevřela konkurenční obchod kousek ode mě.

S Helenou jsme byly kamarádky už od základní školy. Vše jsme podnikaly spolu a byly jsme opravdu nerozlučná dvojka. Proto jsem ani neváhala ji přizvat k podnikání, které jsem měla v hlavě už od maturity.

Nejdřív jsem pár let dřela jako kůň na to, abych si našetřila na počáteční investici, až se mi podařilo otevřít u nás v městečku obchod s luxusnějším oblečením. A právě Helena mi měla dělat vedoucí obchodu, starat se o chod a zkrátka mi pomáhat. Měla se stát mou pravou rukou a oporou ve chvíli, kdy jsem rozjížděla vlastní byznys.

Poslala na mě finančák a kazila obchody

Ze začátku se to zdálo jako dokonalý nápad a vše klapalo tak, jak má. Jenže se nám začalo opravdu dařit, udělala jsem i internetový obchod a já jsem si za vydělané peníze začala stavět dům a prostě jsem si užívala, jak jen se dalo. Samozřejmě jsem myslela i na Helenu, měla velké bonusy a několikrát jsem jí zvýšila plat.

Vše jen proto, aby byla spokojená. Ale ani to zřejmě nestačilo. Helena mi začala nepokrytě závidět, a dokonce mi cíleně škodit. Schválně mi kazila obchody a nakonec to došlo tak daleko, že na mě anonymně poslala finanční úřad.

Otevřela si konkurenční podnik

Samozřejmě jsem měla vše v pořádku, ale když jsem se dozvěděla, že to udělala ona, okamžitě jsem ji vyhodila a přerušila kontakty. Jenže jí to nestačilo, a tak udělala něco, co jsem jí nedokázala nikdy odpustit.

Jen kousek ode mě si otevřela svůj vlastní obchod a samozřejmě v něm zužitkovala vše, co jsem ji za ty roky naučila. Později se ale ukázalo, že jí to stejně nepřineslo očekávaný zisk.

Dnes už vím, že Boží mlýny opravdu melou

I když jsem Heleně nepřála nic zlého, spravedlnost si  ji přece jen našla. Zatímco já se soustředila na své kllientky a snažila se obchod znovu nastartovat, Helena zkrachovala. Byla to pro ni taková potupa, že se raději odstěhovala.

Dnes už vím, že nesmím nikomu slepě důvěřovat a že kamarádství a byznys se nemají míchat dohromady. A také, že Boží mlýny opravdu melou a někdy jim to netrvá ani tak dlouho.

Lucie E., 54 let, Klatovy

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden