Můj čas na kafíčko

Drsný konec dokonalého manželství?

Jejich manželství patřilo mezi nejpevnější v českém showbyznysu. Oblíbená herecká dvojice Ivan Trojan (54) a Klára Trojanová Pollertová (47) jsou spolu přes dvacet pět let. Jenže v poslední době se zdá, že je mezi nimi čím dál více problémů. Co se děje?

Podle společenské šeptandy se má v poslední době tento sympatický manželský pár – Klára Trojanová Pollertová (47) a Ivan Trojan (54) – potýkat s hlubší vztahovou krizí! Je skutečně jejich soužití po tolika letech bez jakéhokoliv skandálu nyní ve fázi, kdy ani jeden není s tím druhým spokojený a reálně uvažují o radikálním řešení – tedy i o rozvodu? „Připadá mi, že teď od sebe lidé odcházejí snadněji než dřív.

Už při prvním náznaku neshody,“ řekla Klára. Podle ní se musí lidé v jakémkoliv svazku vzájemně hýčkat. Ale jak to teď funguje v jejich manželství? Ivan bezesporu patří k našim nejlepším a nejobsazovanějším hercům, tráví proto spoustu času mimo domov, což bez ohledu na lásku může vyvolat pochybnosti o vzájemných citech! Podle jejich kamarádů oba sice stojí o šťastnou rodinu, ale moc se jim to nedaří. Na svět přivedli čtyři syny – Františka (20), Josefa (18), Antonína (9) a Václava (7). Nesnaží se zatím držet rodinu pohromadě kvůli nejmladším synům, protože nechtějí, aby děti žili v rozpadlé rodině a měli je ve střídavé péči? Zdá se, že krize ve vztahu jim přerostla přes hlavu a ani jeden pořádně netuší, jak se s tím poprat. A asi ani nepomáhá fakt, že se spolu vidí málo, vlastně až pozdě večer po práci.

Herectví se v rodině Trojanů dědí už po třetí generaci!

Starat se o pět chlapů je maraton

Že to v jejich rodinném klanu je v posledních týdnech napjaté potvrdila i sama herečka. „Máme velké neshody v praktických věcech,“ zmínila se nedávno v jednom rozhovoru. Narážela tak na své čtyři syny, se kterými je to kolikrát dost náročné, nebo na svého manžela Ivana? U mladších synů Klára počítá s tím, že jí nebudou se vším pomáhat, ale dospělý František či Josef by mohli. Stěžuje si, že je na všechno pořád sama a odmítá dělat služku! Má toho maratonu už akorát tak dost.

Boj s depresemi je vyčerpávající

„Neshodneme se v tom, že špinavé nádobí patří aspoň do kuchyně, a špinavý talíře nemusí být nutně pod matrací.“ O pěstování penicilinu v zapomenutých skleničkách už prý ani nemluví.

Nikdo nemá nekonečné množství trpělivosti. Je jen otázkou času, kdy se její přetížení a samota mohou zase změnit na depresi, která na ni udeří v plné síle. „Naše generace, je hodně spontánní. Chceme všechno dělat hned, zatímco dřív se šlo na všechno pomalu,“ říká syn Josef, který už také hraje ve filmech, stejně jako jeho slavní rodiče.

Klára je prý těsně před zhroucením a očekávanou podporu nemá ani u manžela Ivana! „Smiřuju se s tím, že se budu léčit do konce života,“ přiznala herečka. Silné deprese se jí spustily už po narození prvního syna a Klára s nimi pomocí léků bojuje dlouhé roky.

Tehdy byla na okolí i rodinu popudlivá až téměř agresivní, k tomu všemu byla unavená a ztrácela o cokoliv zájem. I v těchto těžkých chvílích celá rodina stále při sobě a jednu z největších rodinných krizí dokázali ustát.

„Dokážu už poznat signály, že se deprese blíží,“ vypověděla herečka. Na jaře a na podzim to bývá nejsilnější. Léčba pomocí antidepresiv jí pomohla. Je tu riziko, že se jí deprese vrátí kvůli ostrým hádkám.

Zatím pokaždé našla Klára s Ivanem vůli společně útoky nemoci překonat a díky tomu se posunuli dál.

Musela přestat hrát

Jeden čas si ale musela dát i pauzu od herectví a plně se věnovala jen rodině. Její rozhodnutí tehdy ocenil hlavně Ivan, který se snažil být trpělivý a svou ženu v těžkých stavech podržet. Herečka už má běhání kolem domácnosti a nevděčných synů plné zuby a tak se opět vrátila ke hraní.

Proč už spolu nikam nechodí?

Nedávno zazářila v novém českém filmu Cena za štěstí, kde si zahrála drsně týranou manželku.

U Trojanů bylo vždycky zvykem, že spolu svorně chodili na společenské akce. Na premiéře zmiňovaného filmu, kde hrála Klára společně i se synem Josefem, i Františkem, sice s Ivanem byl i spolu. nicméně kolují zvěsti o tom, že v posledních měsících chodí společně pouze na takové akce, kde se mohou bavit se svými přáteli a nikoli jeden druhému.

Jenom oni dva prý spolu už nikam nechodí. A už vůbec se k sobě nechovají jako manželé. Co se tedy u nich děje? Je možné, že se dříve tak dokonalý a harmonický pár ocitá po více jak 25 letech v těžké krizi? Podaří se jim všechny problémy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden