Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Příprava: 50 min. Cena za 1 porci: 27,- Kč

Suroviny na 1 porci:

● 100 ml vody

● 250 g hlívy ústřičnénebo hub shi-take

● 1 bílá cibule

● 1 lž. slunečnicového nebo řepkového oleje

● 1 kávová lžič. mletého kmínu

● 1 kávová lžič. sladké mleté papriky

● ½ kávové lžič. majoránky

● 1 stroužek česneku

● 1 najemno nastrouhaný menší brambor

● podle chuti sůl

Postup:

1. Hlívu nebo houby shi-take očistíme a lehce orestujeme na nasekané cibulce s olejem, přidáme papriku a kmín. Zalijeme horkou vodou, přidáme nastrouhaný brambor. Uvaříme doměkka a dochutíme česnekem, solí a majoránkou.

2. Pokud použijete v polévce méně vody, můžete z ní udělat také guláš s přílohou – pohankou, rýží atd. Ideální pokrm v době, kdy můžete jíst přílohy a rádi byste si odlehčili od masa. Nakonec dochutíme.

reklama
reklama

Komentáře