Drůbeží maso na paprice

Suroviny:


  • 400 g uvařeného nebo pečeného drůbežího masa

  • 1 cibule

  • 100 g hladké mouky

  • 2 lžíce mleté sladké papriky

  • 800 g drůbežího vývaru

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • sůl a čerstvě mletý pepř


Postup:

V hrnci na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Opékáme, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundáme z plotny a k cibuli zamícháme papriku. Vrátíme na plotnu, počkáme, až se hrnec zase zahřejeme, a hned přimícháme mouku. Přidáme trochu studeného vývaru a pořádně rozmícháme, nejlépe to jde šlehací metličkou.

Když je jíška promíchaná, přilijeme i zbylý vývar. Ochutíme půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Necháme 15 minut provařit. Nalijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka, případně rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do hrnce vmícháme smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohříváme 5 minut na střední teplotu. Ochutnáváme a dochutíme solí, pokud je třeba. Podáváme s oblíbenou přílohou.



  • 4 – 6 porcí

  • snadné

  • do 60 min


TIP:

Podle chuti můžeme dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát.

reklama
reklama

Komentáře