Můj kousek štěstí

Drží je spolu jen jejich odloučení?

Dostali dokonce už i nálepku jednoho z nejstabilnějších párů českého showbyznysu, ale stejně tak bývají pozorovatelé přesvědčeni, že „jsou na rozvod“. Ustojí třináctileté výročí svatby? 

Bývalý herec a současný velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický musí být u tamní Zdi nářků pečený vařený. Leckterý muž by si zoufal nad tím, co ho zřejmě na stará kolena čeká.

Teď je mumraje a zejména problémů kolem dětí své manželky, herečky Veroniky Žilkové, načas ušetřen, přesto má jistě o novinkách přehled. A ty bývají ve znamení jedné „jobovky“ za druhou.

Stará se o ně zejména nejstarší dcera jeho manželky Agáta Hanychová (35). Její rozvod s hercem Jakubem Prachařem (37) přivedl rodinu skoro na buben! Žilková musela prodat chalupu, aby po rozvodu mohla Agáta zůstat bydlet v domě i se dvěma dětmi.

Žilková občas působí dojmem, že čím víc starostí jí dcera přidělává, tím víc je schopna se obětovat. I když, v tomto případě Agátě doporučila, aby se znovu nevdávala, nebo následky rodinu zruinují.

Není z vosku

Žilková vychovala šest dětí, z toho čtyři vlastní a dvě v pěstounské péči. Nejmladší Kordulu (15) si s sebou vzala do Izraele, kde spolu strávily skoro dva roky. Mladá slečna tak měla dohled obou rodičů, a navíc chodila do americké školy, což jí jistě pomůže v rozjezdu do života.

Veronika si Svatou zemi zamilovala, ale nakonec tam až do doby, kdy se bude muset manžel vrátit do Prahy, nevydržela. Důvodem byla zejména nemoc její maminky Olgy (96) a také výzva českého státu, aby se rodinní příslušníci diplomatů vrátili kvůli koronaviru domů.

Nechceme Stropnickému sahat do svědomí, ale možná v skrytu duše uvítal, že nějakou dobu bude stranou rodinného dění. Ovšem v Izraeli má být zhruba ještě dva roky a za tu dobu se může stát cokoli a on není z vosku, že…

Změna je život

Ovšem naštěstí už také není zrovna tím učněm Dušanem z filmu Láska začíná z roku 1975, a na to také jeho manželka spoléhá. „Není nám třicet. Už nežárlíme. Mám tolik starostí, že už se mi žárlivost do hlavy nevejde,“ říká Žilková. Otázkou proto zůstává, zda větší problémy nenastanou, až se manžel domů vrátí natrvalo.

Nebýval vždy a za všech okolností zrovna tím bohorovným a rozvážným idolem žen. Nebylo prý jednoduché se mu do noty trefit ani s chutí a druhem jídla, občas měl ve zvyku srovnat ratolesti nějakým tím teatrálním výstupem.

To v současné době absolvovat nemusí. Ale možná se na klidný důchod po boku Žilkové a jejích dětí těší marně. Pokud se ovšem nerozhodne pro rozvod. A ten pro něj může být hodně lákavý.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden