Můj kousek štěstí

Duch rytíře nám nepřál naše štěstí a lásku

Měli jsme spokojené manželství do té doby, než do manžela vstoupil na starém zámku zlý duch.

Na naši dovolenou na Slovensku nezapomeneme. Při prohlídce starého zámku vstoupila do manželova těla nějaká negativní energie z obrazu a bála jsem se, že se po čtyřiceti letech rozvedeme. S Evženem jsme prožili hezký život, měli jsme dospělé tři děti a ani po šedesátce nás netrápily zdravotní problémy.

Ale pak do našeho života zasáhly nadpřirozené síly, které nám naše štěstí asi nepřály. Stalo se to před pěti lety, když jsme byli na dovolené na Slovensku. Součástí našich výletů byla návštěva jednoho zámku. Byl krásný slunečný den, prohlídka byla úchvatná, oběma se nám moc líbila.

Poté, co jsme vyšli ze zámku, zdržela jsem se u jednoho stánku, zatímco manžel na mě čekal u kašny. Jak jsem se podívala jeho směrem, spatřila jsem zvláštní úkaz. Slunce, které bylo za Evženem, vrhalo jeho stín a vedle tohoto stínu byl ještě další. Mohla jsem si oči vykoukat, ale neviděla jsem nic, co by ten druhý stín vrhalo.

Jak jsem k manželovi přicházela, povšiml si, že se tvářím zaraženě. Vyptával se, co se děje. Ukázala jsem mu na ten druhý stín. Evžen taky nechápal. Rozhlíželi jsme se kolem, ale na tu záhadu jsme nepřišli. Vydali jsme se pryč a tajemný stín zmizel.

Stín se přisál

Brali jsme to jako zajímavý optický úkaz, jenže v následujících dnech, týdnech a měsících se ten stín začal kolem mého manžela objevovat znovu! Zjevil se vždy poblíž Evžena, a to na různých místech – v naší oblíbené restauraci, na autobusové zastávce, na naší zahradě u altánku – a vypadal pořád stejně.

Probírali jsme to i s rodinou a známými. Evžen si vzpomněl, že na zámku v jednu chvíli stál dlouho před jedním starým obrazem...

Krutý rytíř

Byl na něm namalovaný starý rytíř. Evžen si vzpomněl, jak ho fascinovala krutost, zobrazená v rytířově obličeji. Měl v tu chvíli až zvláštní pocit, že z toho obrazu vyzařovala divná energie, která musela přejít do jeho těla.

Manžel se choval sice dál normálně, ale kdykoli se objevil ten stín, uzavřel se do sebe a bylo vidět, že se v něm něco odehrává. Nejděsivější chvíle přišly, když se stín začal objevovat i tehdy, když nesvítilo slunce.

Jednou se kolem Evžena motal i v prudkém dešti. Začala jsem se bát, že se manžel změní, začne být agresivní, že se na stará kolena rozejdeme! Známá nám doporučila ezoterika.

Po dlouhém hledání jsme narazili na člověka, který nás ujistil, že manželovi pomůže. Evžen měl vypít nápoj z bylinek, po kterém upadne do transu. Vypadalo to podezřele, ale nakonec jsme souhlasili.

Povedlo se

Manžel po vypití nápoje částečně ztratil vědomí a „čaroděj“ začal s vymítáním. Evžen se celý roztřásl, tekly mu slzy z očí a prsty křečovitě zatínal do opěradla křesla. Pak najednou napětí povolilo a můj muž se probral klidný a usměvavý. Od té doby se stín neukázal.

Věra (64), Znojmo

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden