Můj kousek štěstí

Duch zabránil rizikovému prodeji firmy

Smrt si pro mého Luďka přišla nečekaně. Bylo to tak rychlé, že jsme byli v koncích. Vypadalo to, že budeme muset jeho podnik prodat.

Když manžel zemřel, byl to šok. Večer se necítil dobře a chtěl se z toho vyspat. Probudil mě v noci: „Vlasto, necítím pravou ruku…“ Okamžitě jsem volala záchranku. Prodělal mozkovou mrtvici. Po pohřbu na mě padla spousta zařizování.

Luděk podnikal a docela se mu dařilo. O chodu firmy a zakázkách jsem nevěděla nic. A synové také ne, nikdy je ta práce nezajímala. Zaměstnanci zatím pokračovali, ale bylo třeba všechno řídit. A najednou přišla nabídka od Luďkova bývalého kolegy Pepíka, že by firmu koupil.

Chtěl samozřejmě využít situace. Radila jsem se s dětmi. Bylo jim už přes dvacet a měli také do osudu firmy co říct. Překvapila mě jejich reakce, najednou se oba shodli na tom, že bych si měla prodej rozmyslet.

Děti překvapily

Oba chtěli v tátově práci pokračovat. „Kdybychom věděli, kde má táta dokumenty, pustili bychom se do toho,“ shodli se. Táta by z nich měl radost! Blesklo mi hlavou. „Nejdřív bych ale musela najít klíč od trezoru,“ namítla jsem, že tu je komplikace.

Hned druhý den tu byl Pepík zase a očividně na mě tlačil. Argumentovala jsem tím, že to musím probrat s dětmi. Špatně jsem spala, pořád mi to šrotovalo v hlavě. Usnula jsem až nad ránem. A najednou jsem měla neobyčejně živý sen.

Mluvila jsem během hlubokého spánku s Luďkem, který mi říkal: „Neprodávej to, Pepík by tě ošidil. Za ty roky ho dobře znám. Jestli chtějí kluci pokračovat, ať se domluví s Jirkou, stavbyvedoucím, je to slušný člověk. Všechny dokumenty jsou v trezoru v pracovně, klíč je v dolním šuplíku, úplně vzadu v malém koženém pouzdře...“

Vzbudila jsem se z toho snu a běžela do jeho pracovny. Klíč byl opravdu tam, jak mi Luděk řekl. Otevřela jsem trezor a začala třídit. Na zemi mezi papíry mě našli ráno synové.

Táta by měl radost!

„Zavoláme Jirku,“ oznámila jsem jim radostně. „Poprosím ho, aby firmu zatím vedl. A vy dva se zapracujete. Všechno potřebné je tady,“ ukázala jsem vítězoslavně na šanony. Dnes už naše firma pracuje šest let a vedeme si výborně. O tom, že mi tehdy poradil manžel, kde klíč je, jsem klukům řekla až nedávno.

Vlasta (51), Klatovy

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden