Dušené hovězí maso v zelenině

Příprava: 80 min. Cena za 1 porci: 31 Kč

Suroviny na 5 porcí:

● 1 palička česneku

● Solamyl

● 2 bob. listy

● 3 snítky tymiánu

● 300 ml hovězího vývaru

● 1000 g hovězí kližky

● 200 g červ. cibule

● 1 mrkev

● 1 malá petržel

● 1 malý celer

● 1 konzerva loupaných rajčat

● podle potřeby rostlinný olej

● 200 g slaniny

● pepř

● sůl

Postup:

1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy.

V Papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián.

2. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25–30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit Solamylem nebo instantní jíškou. Podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.

reklama
reklama

Komentáře