Moje sladké tajemství

Dušené hovězí s dýní a kořenovou zeleninou

Suroviny:

500 g hovězí kližky

500 g muškátové dýně

200 ml vody

3 mrkve

3 stroužky česneku

3 brambory

3 lžíce protlaku

3 lžíce oleje

1 cibule

1/2 lžičky červené papriky

1/2 lžičky pepře

1 lžička soli

Postup:

Předehřejte troubu na 170 °C. Hovězí nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu maso opékejte, přidejte sůl, pepř, papriku a rajský protlak a orestujte. K masu přidejte cibuli, česnek a mrkev. Podlijte vodou, přikryjte pokličkou a vložte do předehřáté trouby. Duste asi hodinu.

Poté přidejte nakrájené brambory a dýni, promíchejte a vraťte do trouby a duste dalších 30 minut až hodinu, dokud není maso úplně měkké. Vyndejte hrnec z trouby, dosolte a opepřete podle potřeby.

Tip!

Kombinace měkkého masa, brambor a sladší mrkve je skvělá. Pokud chcete, můžete dochutit medem nebo portským vínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden