Moje sladké tajemství

Dušené hovězí s dýní a kořenovou zeleninou

Suroviny:

500 g hovězí kližky

500 g muškátové dýně

200 ml vody

3 mrkve

3 stroužky česneku

3 brambory

3 lžíce protlaku

3 lžíce oleje

1 cibule

1/2 lžičky červené papriky

1/2 lžičky pepře

1 lžička soli

Postup:

Předehřejte troubu na 170 °C. Hovězí nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu maso opékejte, přidejte sůl, pepř, papriku a rajský protlak a orestujte. K masu přidejte cibuli, česnek a mrkev. Podlijte vodou, přikryjte pokličkou a vložte do předehřáté trouby. Duste asi hodinu.

Poté přidejte nakrájené brambory a dýni, promíchejte a vraťte do trouby a duste dalších 30 minut až hodinu, dokud není maso úplně měkké. Vyndejte hrnec z trouby, dosolte a opepřete podle potřeby.

Tip!

Kombinace měkkého masa, brambor a sladší mrkve je skvělá. Pokud chcete, můžete dochutit medem nebo portským vínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden