Můj kousek štěstí

Dušený králík se zeleninou

Králičí maso má minimum tuku, takže se hodí i pro dietu, je lehce stravitelné a plné prospěšných látek. Navíc je i velmi chutné a dá se připravit na spoustu způsobů.

Potřebujete:

1 králíka, 1 větší cibuli, 2 mrkve, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 100 g lesních hub nebo žampionů, 150 ml vývaru, 200 ml zakysané smetany, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř

Postup:


  1. Králíka očistěte a naporcujte. Osolte, opepřete a na oleji ho z obou stran v míse remosky opečte a vyjměte.

  2. Do téhož oleje přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a opečte je. Až cibule zesklovatí, vraťte do mísy porce králíka, mírně podlijte vývarem a duste do poloměkka.

  3. Pak přidejte na plátky nakrájené houby, drobně nakrájenou zeleninu a společně duste doměkka. Nakonec přidejte nasekanou petrželku, přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí. Podávejte s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden