Dva druhy nakládaných sýrů

Naložený sýr se vždycky hodí a doma v lednici ho můžete mít pro své hosty připravený praktický neustále.


Suroviny:


2 kusy hermelínu nebo camembertu


200 g balkánského sýra nebo sýru feta 


hrst černých oliv


3 stroužky česneku


1 čerstvá feferonka


5 sušených rajčat


rostlinný olej


snítka tymiánu


1 větší bílá cibule


Postup:


Připravte si dvě uzavíratelné nádoby, nejlépe skleněné. Do jedné nakrájejte na kousky hermelín, do druhé balkánský sýr či fetu.


Do nádobky s hermelínem nakrájejte sušená rajčata. Přidejte trochu cibule nakrájené na kolečka, rozpůlenou feferonku a snítku tymiánu.


Do druhé nádoby nakrájejte olivy a opět přidejte trochu na kolečka nakrájené cibule a česnek. Oba sýry zalijte olejem V lednici nechte odležet alespoň jeden týden.


Náš tip


Kromě oliv nebo česneku můžete k sýru přidat i nakládané cibulky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden