Můj čas na kafíčko

Dva nejbližší lidé Marcely Březinové odešli ze života dobrovolně!

Můj čas na kafíčko

Na úmrtním oznámení omylem u manžela uvedli její datum narození!

Sebevražda milovaného člověka je vždy těžkou životní zkouškou. Když se to stane dvakrát, chce to opravdu silnou osobnost, aby se s tím vyrovnala. Zpěvačka Marcela Březinová (59) v sobě tu sílu naštěstí našla.

Zpěvačkou toužila Marcela být už jako malá holka. „Lítala jsem po kuchyni a mamince do vařečky jsem vyřvávala Ach, ta láska nebeská, pro rodiče jsem pořádala různá představení,“ vzpomínala na své dětství. Vyrůstala v pražské čtvrti Dejvice, ale ty nejlepší roky tehdy prožila úplně jinde - na africkém kontinentu.

Talisman z roku 1968 nosí dodnes!

Tatínek Marcely byl zubním lékařem. V roce 1968 dostal nabídku pracovat v Libyi. Marcela s maminkou zůstaly v Praze. To se psal měsíc květen. Přišly ale dramatické srpnové události. Než se tehdy osmiletá holčička stačila vzpamatovat, ocitla se na jiném kontinentě. Utíkaly opravdu narychlo. „Když vám za domem přistávají ve čtyři hodiny ráno ruská vojenská letadla, nemáte moc času si ani zabalit,“ konstatovala. „Trávila jsem prázdniny u babičky na chatě v Choceradech u řeky Sázavy. Maminka poprosila rodinné přátele, kteří měli auto, a rozjeli se za mnou. Nestihla jsem se ani umýt. Vzala jsem si svou oblíbenou panenku a pohádkovou knížku a až na hranicích jsem si koupila talisman – plátěného kašpárka, kterého dodnes nosím v kabelce. Byl to risk, protože v závěsu za námi jely ruské tanky. “ V Libyi pak zůstala s rodiči až do roku 1972. „Musím říct, že to pro mě byla

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden