Můj čas na kafíčko

Dva týdny před maminkou tajila Yvetta Blanarovičová krutou pravdu o svém bratrovi!

Můj čas na kafíčko

Starší bratr se vrátil z Afriky a skončil v nemocnici s pokročilou rakovinou!

Známe jí z filmů i z divadla. Získala Cenu Thálie, byla nominovaná na Českého lva. Herečka Yvetta Blanarovičová (57) se sice narodila na Slovensku, ale u nás už dávno zdomácněla.  

Maminka Yvetty byla zdravotní sestrou. Umělecké sklony zdědila tedy spíše po otci, který byl zpěvákem a hudebníkem. Měla dva bratry a později k nim přibyla ještě poměrně nečekaně i nevlastní sestra. Otec totiž od rodiny odešel, když Yvettě bylo deset let. Pracoval v Bratislavě a domů do Prievidzy jezdil jen na víkendy. Dívka v citlivém pubertálním věku vnímala, že otec je nervózní a vztah rodičů se pokazil. Nechápala ale, proč tomu tak je. Zjistila to až náhodou, díky staršímu bratrovi. „Měli jsme se stěhovat do otcova bytu a bratr tam našel soudní uznání otcovství. Tak jsme se dozvěděli, že máme sestřičku a že máma má konkurentku,“ vzpomínala Yvetta v jednom rozhovoru. „Máma byla velmi trpělivá, ale také hrdá a pragmatická. Řekla otci, že my už jsme velcí a ta malá ho potřebuje víc.“ Současně se ale maminka před otcem úplně uzavřela a nebrala mu ani telefony. Nikdy ale nebránila dětem, aby se s ním stýkaly, takže k němu Yvetta jezdila na prázdniny.

Za otcem znovu jela, až když umíral

S otcem se tedy dál Yvetta stýkala, dokonce i když už studovala v Praze. Cestou domů se vždy zastavila v Bratislavě, kde u něho přespala – ale pouze do jednoho osudového okamžiku. Zlá slova dokážou přerušit kontakt na hodně dlouho. Otec se o mamince vyjádřil tak, že mu to Yvetta nedokázala odpustit. Přestala s ním úplně komunikovat. Znamenalo to také, že

Zbývá vám 75% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden