Dýně plněná mletým masem

Plněnou dýni máte hotovou raz dva.


Suroviny:


1–2 menší máslové dýně nebo dýně hokaido


450 g mletého hovězího nebo vepřového masa


2 hrsti nastrouhaného sýra – parmazánu nebo eidamu


1 lžíce mleté papriky


3 stroužky česneku


2 žluté cibule


sůl, pepř


čerstvé bylinky na ozdobu


Postup:


Předehřejte si troubu. Dýně si rozřízněte napůl, vydlabejte střed a dejte je péct do trouby na 20 minut na 180 °C. Na pánvi si na nadrobno nakrájené cibulce orestujte mleté maso a dochuťte ho solí, pepřem, mletou paprikou a prolisovaným česnekem.


Lehce opečenou dýni vydlabejte a smíchejte s mletým masem. Směs vraťte zpátky do dýně a posypejte ji nastrouhaným sýrem. Pečte dalších cca patnáct až dvacet minut na 190 °C.


Po upečení dýni posypejte čerstvou bylinkou, nejlépe pažitkou nebo petrželkou. Pokrm servírujte se šťouchanými bramborami, případně i jen tak bez přílohy. Přejeme vám dobrou chuť.


Náš tip


Dýně lze ozdobit opečenými kostičkami slaniny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden