Dýňová roláda se skořicí

Roládu je lepší před krájením zabalit do alobalu a nechat v lednici.

Ingredience: 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, 3 vejce, 150 g dýňového pyré, 200 g třtinového cukru, špetka soli

Na krém: 250 g krémového sýru, 25 g másla, 115 g cukru moučka, 2 lžičky vanilkového extraktu, 100 g opražených nasekaných vlašských ořechů

Postup: Vejce s cukrem šlehejte cca 7 minut, až směs hezky nabude a zesvětlá. Všechny sypké ingredience prosyjte do mísy. Směs vmíchejte do ušlehaných vajec, přidejte dýňové pyré. Pečte v troubě na 190 °C přibližně 15 minut.

Roládu překlopte na utěrku posypanou moučkovým cukrem. Zarolujte a nechte vychladnout.

Na krém vyšlehejte sýr s máslem, přisypejte cukr, vanilkový extrakt, ořechy a zamíchejte do krému. Roládu rozviňte, potřete krémem a důkladně smotejte už bez utěrky.

reklama
reklama

Komentáře