Dýňová sladká buchta

Suroviny:

350 g hladké mouky

600 g dýně

160 g cukru

2 vejce

60 g másla

180 g hrozinek

1 balíček vanilkového cukru

½ balíčku prášku do pečiva

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na centimetrové kostky. Vložíme do pekáčku vytřeného máslem a pečeme ve středně rozpálené troubě asi čtvrt hodiny. Hrozinky namočíme do vroucí vody. Mezitím vymícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozehřáté máslo a opět důkladně vymícháme. Upečenou dýni spolu se scezenými hrozinkami rozmixujte dohladka. Přidáme k vaječné směsi, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vlijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a 20–30 minut pečeme v troubě rozpálené na 180 °C. Vychladlý koláč můžeme přizdobit šlehačkou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama