Komerční sdělení
Moje šťastná hvězda
Dýňové hrátky s Haribo
Dýňové hrátky s Haribo

Halloween se blíží a s ním i tradiční vyřezávání a malování dýní! Podle staré irské tradice je jejich dlabání ochranou před vším zlým a svítí zbloudilé duši opilce Jacka na cestu. Ať v legendu věříte či nevěříte, vyřezávané dýně patří ke každému podzimu. Děsivé, smějící se dýně nebo bláznivé kombinace „dýňáčků“? Využijte babího léta a spolu s dětmi se u dýní pořádně vyřaďte!

Vyřezávané dýně se staly symbolem podzimu i u nás v Česku. Víte však, jak ony děsivě se usmívající tykve vznikly? Irská legenda praví, že žil jednou dávno starý opilec Jack a dokázal přelstít samotného ďábla, dokonce dvakrát. Poprvé ho Jack donutil proměnit se v minci a podruhé ho poslal pro jablko na strom, na jehož kmen nakreslil kříž a ďábel pak nemohl zpátky. Když přišel Jackův soudný den, v nebi ho pro jeho hříchy nechtěli a do pekla nemohl, neboť měl od ďábla slib, že ho tam nikdy nevezme. Jackova duše tak bloudí a na cestu si svítí žhavým uhlíkem, kterou vložila do vydlabaného tuřínu. Proto lidé začali vydlabávat dýně a do nich vkládat svíčky. Věří, že si je Jack vezme na cestu a na oplátku je ochrání.

I když příběh málokdo zná, dýně jsou dekorací téměř v každém okně či předzahrádce a patří už ke každému Halloweenu (jehož název mimochodem vznikl zkrácením All Hallows‘ Eve, v překladu předvečer Všech svatých). V Česku oslava zakotvila docela nedávno a velkou oblibu si získala především u dětí. Dýňové tvoření, strašidelná maškarní a sladkosti se staly znaky každého podzimu.

Zavzpomínejte si na své mladší já, probuďte v sobě umělce a vyzdobte si s dětmi domov strašidelnými dekoracemi.

Dýňové kreace

Tradiční vyřezávání dýní je pro děti velká legrace.

Vyrobit si ze zeleniny hravý obličej je děsné vzrůšo! Klasická předloha dýně s trojúhelníkovým nosem, jak se přes pár zubů děsivě usmívá, je klasikou každé domácnosti. Vyzkoušejte nové variace obličejíků a stvořte tak milounkou kočičku, jednooké mimozemšťany nebo děsivého „dýňáka“, který požírá menší tykvičku.

Nezapomeňte se během přípravy dýní správně posilnit a pravidelně uzobávejte halloweenskou edici Haribo Halloween, která je naplněna drobnými pytlíčky Haribo Roulette, Haribo Vampire, Haribo Happy Hariween nebo oblíbení Haribo Goldbären Saft.

Vysypte jimi „vnitřek“ vydlabané dýně, který potěší koledníky, ale i tvůrce. Pokud vládnete raději fixou než nožem, použijte tykev místo plátna a proměňte je podle své fantazie. Halloween je čas, kdy je možné všechno!

 

Zakoupíte za 99 Kč.

Související články
Nadcházející trendy v kosmetickém průmyslu mají vždy silný dopad a vyvolávají velkou pozornost. To platí i o nedávném odhalení nové kosmetické řady od značky Sain, které se uskutečnilo 6. června v nádherných zahradách pražského hotelu The Grand Mark. Právě zde byly nejenže představeny nové produkty, ale akce také posloužila jako příležitost k oslavě dlouhodobé spolupráce […]
Značka Skechers přichází s druhou edicí Skechers x Jen Stark okouzlujících a barevných designů na obuvi, které oživí váš šatník na celou sezónu. Po velkém úspěchu první série, která se rychle vyprodala, obnovuje Skechers spolupráci s umělkyní z Los Angeles a uvádí svou nabídku se širokou paletou stylových tenisek. Kolekce, která je nyní dostupná pro […]
Moje sladké tajemství / 30.5.2024
Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky neodolatelně chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé […]
V pondělí 3. června se uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. Letos se organizátoři rozhodli připojit k oslavám Roku české hudby, jež se konají u příležitosti 200 let od narození Bedřicha Smetany. Jako motto festivalu proto zvolili název písně z opery Prodaná nevěsta – Proč bychom se netěšili. A návštěvníci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz