Můj čas na kafíčko

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto si bude rozumět i s aromatičtějšími druhy sýrů. Zkuste s modrou plísní nebo kozí.

Ingredience: 4 porce

1 hrnek kulatorznné rýže
200 g dýňového pyré
1 lžička kari
1 stroužek česneku
150 g na kostičky nakrájené dýně
2 lžíce ricotty
sůl
pepř
2 lžíce másla
zeleninový vývar dle potřeby
muškátový oříšek
strouhaný parmazán

Postup:

V rendlíku rozehřejte máslo a krátce na něm orestujte plátky česneku. Přidejte rýži, kari a opečte. Pak vlejte vývar tak, aby byla rýže ponořená. Osolte, opepřete a vařte na mírném ohni. Když se tekutina vsákne, přidejte nakrájenou dýni.

Přilejte další vývar a vařte doměkka. Když je rizoto hotové, vmíchejte pyré a ricottu. Poté ještě podle chuti osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Nakonec posypte strouhaným parmazánem.

Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden