Dýňový cheescake

Suroviny na 4 porce:

200 g očištěné dýně hokkaidó

250 g máslových sušenek

1/2 lžičky mleté skořice

120 g másla

1 vejce

kůra z jednoho citronu

4 větší vejce

400 g terminovaného sýru (např.Lučiny)

šťáva z jednoho citronu

150 g krupicového cukru

1 vanilkový lusk

250 g zakysané smetany

Postup:

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy.
Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut. Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni. Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice. Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama