Můj kousek štěstí

Dýňový koláč

Hokkaido je jediný druh dýně, který nemusíte loupat, jí se i její slupka.

Potřebujete:

✿ 280 g hladké mouky

✿ 80 g másla

✿ 140 g cukru moučky

✿ 1 vejce

Náplň:

✿ 560 g tvarohu

✿ 150 g cukru moučky

✿ 2 lžičky vanilkového cukru

✿ 2 žloutky

✿ 1 citron

✿ 340 g dýně Hokkaido

✿ 1 pudinkový prášek

✿ šlehačku

1) Mouku promíchejte s cukrem a máslem a vypracujte těsto. Vyválejte z něj plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2) Připravte si náplň: v míse smíchejte tvaroh, moučkový a vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, na kostky nakrájenou dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.

3) Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Hotový koláč posypejte moučkovým cukrem nebo ozdobte šlehačkou či krémem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden