Dýňový koláč

Hokkaido je jediný druh dýně, který nemusíte loupat, jí se i její slupka.

Potřebujete:

✿ 280 g hladké mouky

✿ 80 g másla

✿ 140 g cukru moučky

✿ 1 vejce

Náplň:

✿ 560 g tvarohu

✿ 150 g cukru moučky

✿ 2 lžičky vanilkového cukru

✿ 2 žloutky

✿ 1 citron

✿ 340 g dýně Hokkaido

✿ 1 pudinkový prášek

✿ šlehačku

1) Mouku promíchejte s cukrem a máslem a vypracujte těsto. Vyválejte z něj plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

2) Připravte si náplň: v míse smíchejte tvaroh, moučkový a vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, na kostky nakrájenou dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.

3) Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Hotový koláč posypejte moučkovým cukrem nebo ozdobte šlehačkou či krémem.

reklama
reklama