Můj čas na kafíčko

Dýňový krém

Suroviny:

600 g dýňové dužiny

2 střední cibule

1 velká mrkev

3 lžíce mouky

slunečnicového oleje

1,5 l hovězího vývaru

sůl

bílý pepř

1 špetka mletého kmínu

0,15 l smetany ke šlehání

3 lžíce crème fraîche

1 lžíce jablečného octa

na ozdobení:

2 lžíce smetany

dýňový olej

na krutony:

2 starší houstičky

2 vejce

2 lžíce mléka

2 lžíce másla

Postup:

1.Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky, cibule nadrobno. Na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme nastrouhanou mrkev a posypeme moukou. Vše dobře promícháme, zalijeme hovězím vývarem, osolíme a okořeníme, dochutíme kmínem. Polévku vaříme, dokud dýně nezměkne. Pak ji rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Dochutíme šlehačkou, crème fraîche a jablečným octem.

2.Housky nakrájíme na 12 kousků. Vejce vyšleháme s trochou mléka. Kousky housky namočíme ve vajíčku a z obou stran osmažíme na másle. Polévku servírujeme se smetanou a několika kapkami dýňového oleje. Krutonky servírujeme zvlášť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden