Dýňový krém

Jednoduchý recept na dýňovou polévku vás překvapí svou chutí.

Potřebujete:

✿ 1 dýni Hokkaido
(cca 1 kg)

✿ 2 cibule

✿ 4 lžíce olivového oleje

✿ 700 ml zeleninového vývaru

✿ 100 ml smetany ke šlehání

✿ kousek zázvoru

✿ chilli

✿ sůl, pepř

✿ zakysanou smetanu

1) Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte olej a na mírném ohni opečte cibuli dosklovita. Přidejte dýni a společně opékejte 10 minut.

2) Zalijte vývarem a nechte vařit 15 minut, až bude dýně měkká. Poté rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem, nastrouhaným zázvorem a chilli a ještě chvíli povařte.

3) Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany. Můžete ji také posypat praženými dýňovými semínky, drceným chilli nebo bylinkami.

reklama
reklama