Můj kousek štěstí

Eduard Hrubeš: Láska až do poslední minuty...

Můj kousek štěstí

Když v důsledku dění v roce 1968 začala normalizace, udělal Eduard Hrubeš životní rozhodnutí, o němž věděl, že bude bolestné. V roce 1970 vrátil v televizi všechny průkazy, mezi nimi i ten nejcennější, povolení létat na všech typech vojenských strojů. S odstupem času konstatoval, že teprve v té době začal být jeho život dobrodružný.

Jeho tatínek pocházel z Oldřichovic u Napajedel. Miloval přírodu, a tak vystudoval lesnickou fakultu. Na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně se dodnes traduje výrok jednoho ze zdejších proslulých profesorů: "Měl jsem tady jediného slušného asistenta a ten mi utekl za komediantama."

Hrubešův tatínek totiž začal zpívat a odešel k divadlu. Také profesi operního barytonisty vykonával nesmírně svědomitě. Eduardovi kdysi řekl:

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden