Moje sladké tajemství

Egypt - Země pyramid a tepla po celý rok

Tyrkysově modré moře je v Egyptě samozřejmostí.

V současné době je cestování po světě problémem. Třeba ale do Egypta se dá zaletět bez větších problémů a lze si zde odpočinout od všech možných plošných opatření, která u nás panují. Jak to v Egyptě chodí, na co se připravit a kam se vypravit?

Když se řekne Egypt, nejspíš se většině z nás vybaví pyramidy a další starověké památky. Těmi sice tato země překypuje, ovšem rozhodně nejsou tím jediným, co nabízí. Egypt se pyšní mnoha různými atrakcemi, které lákají návštěvníky z celého světa.

Bohatý podvodní svět

Například korály v Rudém moři jsou rájem pro potápěče a milovníky šnorchlování. Na své si tu přijdou také milovníci sportu, konkrétně pak golfu, ovšem rovněž také ti, kteří hledají místo, kde si odpočinou a naberou síly.

Ti, co nechtějí být tolik aktivní, mohou využít například plavbu lodí po Nilu, která přináší spoustu nezapomenutelných zážitků.

Právě kolem řeky Nil totiž vznikla jedna z prvních civilizací v dějinách lidstva, jejíž památky obdivujeme dodnes. Nejznámějšími poklady této velkolepé kultury jsou pyramidy v Gíze, které jsou pro Egypt naprosto charakteristickou záležitostí.

Největší tahák pro turisty

Pyradmidy v Gíze představují jeden ze starověkých 7 divů světa, který je zachován až do současnosti. Největší v celém Egyptě je Cheopsova pyramida, která má výšku 137,5 m. Naopak tou nejmenší je Menkauerova pyramida, která je vysoká 66,45 m.

Luxusní resorty

Egypt je ideální destinací pro všechny turisty, kteří se chtějí ohřát. V tomto ohledu nabízí útočiště během celého roku. Pro Středoevropany se ale nejvíc nabízí cestování na podzim nebo v zimě, jelikož právě tehdy jsou tam teploty okolo 25–30 °C.

Naopak v létě bývá i okolo 40–50 °C, což už jsou teploty, které ne každý dobře snáší. Egypt je navíc zemí, kde je minimum srážek, tudíž se nemusíte bát, že vám naruší vaši dovolenou.

Atraktivní je tato země i proto, že se sem letadlem dostanete za cca 4,5 hodiny, ještě k tomu za atraktivní ceny, dostupné i pro střední třídu.

Nejoblíbenějšími letovisky jsou Marsa Alam, Hurghada či Sharm El Sheikh. Ročně je navštví miliony turistů. Pokud je navštívíte, pak si tu zaručeně odpočinete, a možná i na pár dní zapomenete, že existuje nějaký koronavirus.

Marsa Alam

Asi nejnavštěvovanějším letoviskem Egypta je v posledních letech Marsa Alam. Jedná se o nejrychleji se rozvíjející rekrační středisko. Dříve tomu ale tak nebylo, jednalo se totiž o takřka bezvýznamnou rybářskou vesničku.

Známé ale bylo její okolí, jelikož se tu ve starověku těžilo zlato a smaragdy – některé starověké doly se dokonce dají navštívit. Místní hotely patří k těm nejlepším v Egyptě a kolem jsou rozlehlé pláže se zlatavým pískem. Díky tomu všemu se tu budete cítit, jako byste byli součástí pohádek Tisíce a jedné noci.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden