Moje chvilka pohody

Egyptský kříž měl magickou moc

Byla jsem naprosto vyčerpaná a ztratila jsem veškerou sílu a chuť k životu. Až když jsem náhodně objevila přívěšek se symbolem ze starověkého Egypta, vše se změnilo…

Před několika lety jsem prožívala opravdu zlé období mého života. Bývalý přítel, kterého jsem opustila, mi začal dělat zle. Neustále mi psal smsky, maily, volal mi. Byl zkrátka neúprosný a vůbec neakceptoval, že je mezi námi konec.

Pronásledoval mě na každém kroku, dokonce mě i napadl. Několik mých přátel poštval proti mně. Byla jsem zoufalá a nevěděla jsem, jak se bránit. Nemohla jsem spát, dostala jsem se až do stádia, kdy jsem měla neustále strach.

Byla jsem jako člověk bez duše. A bylo to stále horší a horší.

Psychicky na dně

Protože i v práci jsem se nedokázala dobře soustředit a dělala jsem chyby, začala jsem mít problémy i se šéfem, a nakonec i s financemi. Nevěděla jsem jak dál. Pár nejbližších přátel mě dokopalo k psycholožce.

Když jsem se jí svěřila se svými problémy, zdálo se, že mě snad ani neposlouchá. Zírala na mě s vážným pohledem a pak mi sdělila, že mi tedy napíše prášky. Ze zoufalství jsem tak začala brát antidepresiva, a doufala jsem, že se vše zlepší.

Ale ani ty prášky nezabíraly. I když jsem to ostatním nepřiznala, cítila jsem se stále mizerněji.

Čarovný krámek

Jednou odpoledne jsem bloumala městem a přitom jsem narazila na jeden čarovný obchůdek. Specializoval se na samé magické pomůcky. Vlezla jsem dovnitř. Byla jsem naprosto okouzlená. Prohlížela jsem si všelijaké bylinné čaje, léčivé kameny, sošky, svíčky, a pak mi oči spočinuly na přívěscích na krk.

Všechny byly krásné, ale jeden mi učaroval více než ostatní – byl to krásný bronzový nilský křížek na kožené šňůrce. Nemohla jsem od něj odtrhnout oči. Pořád jsem si ho prohlížela.

Starověký křížek

Prodavačka si všimla mého zaujetí a přišla za mnou. „Dobrý den,“ pozdravila mě. „Líbí se vám?“ Jako omámená jsem přikývla. „To je Anch, nebo-li nilský kříž. Je to jeden z nejmocnějších symbolů starověkého Egypta.

Má dvě strany. Může člověku zachránit život nebo mu dát neomezenou sílu a energii, ale stejně tak jí může i brát“. Nedokázala jsem odolat a přívěšek si i přes možné nebezpečí koupila a odnesla domů.

Všechno se změnilo

Podle rad paní prodavačky jsem kříž očistila a dva dny nosila blízko u sebe. Když jsem si ho pověsila na krk, najednou jsem se pocítila určitou úlevu. Bylo to zvláštní. Zavřela jsem oči a jen v klidu pár vteřin zhluboka dýchala.

Úplně jsem cítila, jakoby mi do žil proudila nová energie. Od toho dne se obrátil celý můj život. Cítila jsem se najednou svěží, plná života a síly. Do práce jsem opět chodila s chutí a elánem. Podařilo se mi vyřešit veškeré finanční problémy a dokonce jsem si našla nového přítele.

Věřím, že za to vděčím nilskému křížku, který hlídám jako oko v hlavě…

Miriam P. (51), Příbram

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden