Moje sladké tajemství

Ekzém se musí léčit zevnitř i zvenku

Nepříjemný ekzém je zánětlivá reakce na přítomnost nebo působení dráždivé látky a patří k nejčastějším kožním chorobám. Často jej provází úporné svědění, které ale můžete s pomocí přírodních prostředků zmírnit.

Pokud vás trápí suchý ekzém, je vhodné se oplachovat v nálevu ze slézu lesního, ze semen lnu setého nebo chaluhy bublinatky. Ať zvolíte jakoukoli bylinku, 1 vrchovatou lžíci přelijte 500 ml vroucí vody a nechte 20 minut louhovat, pak sceďte.

Tímto roztokem oplachujte postižená místa 2x až 3x denně. Na mokvavé ekzémy zvolte kořen lopuchu nebo květ měsíčku lékařského.

Na atopický ekzém pomáhá oves

Spousta lidí dnes trpí atopickým ekzémem. Na ten kromě jiného pomáhá i ovesná koupel. Oves totiž obsahuje lipidy, bílkoviny, škroby a další látky, které z něj dělají spolehlivého bojovníka proti zánětu. Do připravené lázně přidejte drcené ovesné vločky a pak se do ní na 15 minut ponořte.

Očišťující čaj

Nezapomínejte na to, že ekzém signalizuje, že se děje něco špatného uvnitř těla. Připravte si proto očišťující čaj. Smíchejte 40 g natě čekanky obecné, 20 g kořene pampelišky, 20 g kořene jehlice trnité, 10 g natě violky a 10 g natě rdesna ptačího. 2 lžíce směsi přelijte 500 ml vroucí vody a 20 min louhujte. Sceďte a popíjejte během celého dne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden