Můj čas na kafíčko

Elixír krásy a mládí: Granátové jablko!

O tom, že granátové jablko králem ovoce a blahodárně působí na lidské tělo, se vědělo už ve starověku. Proto se mu začalo říkat skutečný elixír. Ani výrobci kosmetiky nedají na jeho účinky dopustit a často ho přidávají do svých produktů. Vyzkoušíte ho také?

V čem hlavně spočívá jeho síla? Především v antioxidačních účincích, kterých má nejvíce ze všech druhů ovoce. Vedle například zeleného čaje má jablko třikrát až čtyřikrát vyšší hodnotu antioxidačních látek a dokáže odstranit z těla i radioaktivitu. Kromě toho je každý plod plný vitamínů A, B, C, E a důležitých minerálních látek jako je vápník, draslík, železo, hořčík či sodík. U nás je však stále mezi exotickým ovocem spíše přehlížené! Řekneme vám, proč tuto statistiku stojí za to změnit!

1. Pohlazení pro vaši pleť

Z vylisovaných semínek se získává olej, který pomáhá zlepšit vaší pokožku. Používat ho můžete jak na obličej, tak na zbytek těla. Díky tomuto oleji z granátového jablka se pleť daleko lépe vyrovnává s každodenními nepříznivými vlivy jako je kouření, smog, stres či UV záření. V něm obsažené kyseliny citrónová, jablečná a šťavelová napomáhají redukci pih a dalších kožních skvrnek.

Je ideální příchutí do jogurtů a müsli k snídani.

2. Odstraní případné vrásky

Nejlepším pomocníkem je právě pro starší pleť, která trpí vysušováním a chybí jí pružnost. Pravidelným používáním tohoto oleje bude vaše pokožka vyhlazená, přirozeně hydratovaná a více elastická. Nemáte zrovna doma olej z granátového jablka, ale toužíte vyzkoušet jeho účinky? Smíchejte trochu smetany s jednou lžičkou granátové šťávy a vzniklou masku naneste na pár desítek minut na obličej. Nejprve však vyzkoušejte malé množství na hřbetu ruky, aby se vám na obličeji neobjevila alergická reakce.

3. Pomáhá také v hubnutí!

Máte problémy s váhou? Přidejte si čas od času do salátu pár semínek granátového jablka nebo z nich uvařte výtečnou omáčku k masu. Má totiž velmi nízkou kalorickou hodnotu, posiluje metabolismus, zlepšuje trávení a odstraňuje toxiny. Vaše tělo tak nebude zbytečně přibírat kila navíc, která by se vám uložila do tukových zásob. V gruzínské kuchyni se například bez zrnek granátového jablka neobejdou. Přidávají ho do téměř každého jídla mimo jiné z důvodu lepšího krevního tlaku, ostřejšího zraku a dlouhověkosti. Také u nás už ho v dnešní době seženete v každém větším supermarketu.

Hodí se i jako omáčka k masu.

Náš tip:

Věděla jste, že šťáva z granátového jablka pomáhá také při bolestivé menopauze? Má velký přínos i pro vaše sexuální zdraví! Muži díky němu muži přestávají mít problémy s impotencí. Proto nezapomeňte nabídnout léčivou šťávu také jim!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden