Můj kousek štěstí

Elvis Presley - Jako milenec za moc nestál

Ženy Elvisovi Presleymu (†42) skákaly do postele samy, ani se nemusel moc snažit. Řada z nich ale vypověděla, že se s králem rokenrolu při milostných hrátkách velmi často nudila.

A si jen těžko bychom v historii hledali osobnost, která ovlivnila tak obrovskou masu lidí jako právě Elvis Presley (†42). Erotikou nabitý zpěvák se dočkal slávy, která přetrvala i po jeho náhlé smrti a trvá dodnes. Asi nejlépe to vystihl Jerry Hopkins (81), novinář a autor prvních biografických knih zpěváka. „Amerika dala světu čtyři věci. Basketbal, hotdog, Coca-Colu a Elvise Presleyho,“ napsal svého času. Král rokenrolu, jak se legendárnímu zpěvákovi přezdívá, byl bez pochyb jednou z nejvýraznějších osobností světové populární hudby poválečných let. Za svou bohatou, i když možná až příliš krátkou, kariéru překonal řadu rekordů v prodeji desek nebo v návštěvnosti koncertů. Do současnosti bylo navíc prodáno přes jednu miliardu kopií jeho nahrávek. Bohužel, jak se později ukázalo, nic nemůže trvat věčně. A tak v srpnu roku 1977 ve věku dvaačtyřiceti let umírá jeden z největších idolů žen a dívek celého světa. Nicméně ani smrt nezabránila, aby rytmy jeho písní ještě 40 let po jeho smrti probouzely v lidech spalující vášeň.

presley-elvis_©MGM2

Talentovaný hezounek

Když se Elvis Presley 8. ledna roku 1935 narodil, nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl o řadu let později stát největší světovou rokenrolovou hvězdou. Hudbu ale miloval už odmalička a s přibývajícími roky se u něho začal projevovat talent doslova od boha. Elvis hrál na kytaru a na piano. Jeho největší výsadou byl však jeho nezaměnitelný a jedinečný hlas. Když k tomu připočteme jeho uhrančivý pohled, pod nímž by roztál i ten nejstatnější ledovec, a přirozený šarm, bylo čím dál tím jasnější, že tenhle mladík má hodně před sebou. První nahrávky My Happiness a That's When Your Heartaches Begin natočil mladý zpěvák už ve svých 18 letech v srpnu roku 1953. Traduje se, že poslední ze zmiňovaných desek byla věnovaná Elvisově mamince, které měl písně složit k narozeninám. Obrovský zlom v životě talentovaného zpěváka přišel o dva roky později, když přestoupil k nahrávací společnosti RCA Records a nazpíval singl Heartbreak Hotel, kterého se prodalo přes neuvěřitelných milion kopií. V ten okamžik se z neznámého Elvise Presleyho začíná stávat hvězda první velikosti a po celých Spojených státech rozpoutá nezřízené rokenrolové šílenství!

shutterstock_276035387

Ženy se s ním nudily

Zpěvák se kromě hudby věnuje i filmu, takže si chtivé fanynky přijdou opravdu na své. V roce 1958 si musí ale dát Elvis Presley nucenou dvouletou pauzu, protože nastupuje na vojnu v západním Německu. Vojna mu přinesla i něco pozitivního, v Německu se totiž seznámil se svou budoucí manželkou Priscillou Beaulieu (72). S ní má později dceru Lisu Marii Presley (49). Když bylo malé Lise pět let, její rodiče se rozvedli. Zda to bylo kvůli zpěvákovým nevěrám nebo kvůli něčemu jinému, to se přesně neví. V každém případě nemůže být pochyb o tom, že měl Elvis milenek nespočet. Zejména pak na vrcholu své kariéry. Později, když vlivem drog a nezřízeného životního stylu začal nabírat kilogramy, působil už spíš jako karikatura dávného sexsymbolu. Rita Moreno (85), která patřila v 50. a 60. letech mezi nejkrásnější hollywoodské herečky, se nechala po letech slyšet, že byl Elvis sice k nakousnutí, ale milenec byl dřevo. „Elvis byl fakt nudný,“ prozradila tajemství sexy idolu.

Nalezla ho mrtvého

Zběsilá životní jízda zbožňovaného krále rokenrolu však nečekaně skončila v polovině srpna roku 1977, kdy byl nalezen snoubenkou Ginger Alden (60) v koupelně na zemi mrtvý. Mnozí lidé byli přesvědčeni, že zemřel v důsledku předávkování drogami. Podle oficiální verze ale byl příčinou smrti těžký srdeční infarkt. Ostatně tomu by se nikdo při Elvisově životním stylu ani nemohl divit.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden