Moje šťastná hvězda

Eva Čížkovská testuje víno hodně zvláštním způsobem

Záleží na tom, jestli ji bolí hlava

Představitelka Jarky ze seriálu Ohnivé kuře EVA ČÍŽKOVSKÁ (51) má velice netradiční způsob, jak určit, zda je víno kvalitní či ne. Rozhoduje u ní kocovina!

U milovnice tohoto moku by každý přepokládal, že se skvěle vyzná jak ve vinařských oblastech, tak i co se odrůd týče. Opak je však pravdou. V tomto směru se herečka teprve učí. „Ráda chodím na degustace. Člověk se dozví hodně nového. Třeba to, že když je víno suché, neznamená to, že nemá zbytkový cukr,“ vysvětluje Eva, z níž už je dnes téměř odbornice přes vína.

Rozhoduje bolehlav I přes své nové znalosti prý dokáže s jistotou určit, zda pila dobré víno, jen podle toho, jak se po něm cítí další den. „Vždycky když mě někdo zve na víno s tím, že je výborné a kvalitní, odpovídám, že mu svůj názor řeknu až ráno.

Není to ani tolik o té ceně, protože to víno nemusí být úplně levné, ale v momentě, kdy ráno vstanu a po čtyřech deci mě bolí hlava, tak vím, že nebylo úplně nejkvalitnější,“ míní Čížkovská, která si prý potrpí hlavně na suché bílé víno, které je prý kolikrát schopná pít hodně ve velkém.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden