Můj kousek štěstí

Eva Pilarová: Postihla ji noční můra všech zpěváků

Slavnou zpěvačku Evu Pilarovou (76) trápí výpadky paměti. Kupodivu to však s sebou nenese její vyšší věk, postihovalo ji to už v mládí. Odjakživa se děsila chvíle, kdy si stoupne na jeviště a dostaví se ono tolik obávané "okno".

A tak vymyslela naprosto skvělou lest. Do většiny písní vpašovala takzvaný sket neboli způsob džezového zpěvu, což je takové to: Šuby duby. Jakmile zapomene text, ihned se uchýlí ke zmíněnému sketování. Kuriózní by ovšem bylo, kdyby se jí slova nevybavila vůbec, a tak by byla nucena po celou dobu trvání písničky omílat stále dokola: Šuby duby.

Ale i kdyby, na drobné excesy má právo, hudební scénu zdobí už neuvěřitelných pětapadesát let. Přitom se nechala slyšet, že přibývající roky ji, na rozdíl od většiny žen, nijak zvlášť netrápí. Nikdy nechtěla, aby se o ní říkalo, že je hezká, přála si, aby ji lidé chválili za to, že pěkně zpívá.

Přitom o jejích nohou se vyprávěly legendy, na základě jejich tvaru byla prý i přijata do Semaforu, jak žertem tvrdil Jiří Suchý. Dietu však nikdy nedržela. Snídá například tvarohovou buchtu se šlehačkou, ještě politou karamelem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden