Moje šťastná hvězda

Eva Pilarová se kdysi líčila krémem na boty!

Na krásu nikdy nespoléhala

Zpěvačka EVA PILAROVÁ (76) se nijak netají tím, že za svůj stále svěží vzhled vděčí i moderním kosmetickým a lékařským možnostem. Nebylo to tak ale vždycky. Byly časy, kdy si k lepšímu vzhledu musela pomáhat často zdraví ohrožujícími způsoby.

Pečovat o svůj zevnějšek je pro Evu Pilarovou stejně samozřejmé, jako pečovat o svůj hlas. Dobře pamatuje doby, kdy kosmetiky byl nedostatek. O to víc si ji ráda dopřává. „Peněz utracených za kvalitní kosmetiku nelituji. Mrzí mě jen, že nebyla k mání mnohem dřív,“ říká s tím, že kromě krémů využívá i možnosti chirurgie. „Nejde o nic drastického. Jen sem tam něco zapošít, popošít, povytáhnout,“ přiznává otevřeně zpěvačka.

Nechala si prý například upravit horní i dolní víčka. „Ale lifting jako takový jsem nikdy nepodstoupila,“upozorňuje. „Používám opravdu kvalitní kosmetiku, takže předpokládám, že k tomu v dohledné době ani nedojde,“ míní s tím, že byly doby, kdy péče o pleť bylo hotové dobrodružství.

Používala náhražky 

Na krásu přitom nikdy nespoléhala „Soustředila jsem se na zpívání, krásná jsem si nepřipadala.“ Přesto se o sebe samozřejmě starala, ale nebylo to nijak snadné. Ne snad proto, že by byla málo atraktivní, ale proto, že nebylo moc jak.

„Oční linky nebyly. Musel nám tehdy stačit takový krém na boty v tubě,“ šokuje zpěvačka, čím se kdysi líčila. „Je to tak, vlastně asi musel být hodně kvalitní, když jsem neoslepla,“ směje se své tehdejší vynalézavosti, za kterou by se nemusel stydět ani leckterý akční hrdina.

Vzrušující bylo podle ní i vymýšlení účesů, pokud vlasy chtěla mít upravené jinak než jen rozpuštěné nebo v culíku. Například vymodelování drdolu tak, aby slušel a držel, se neobešlo bez pečiva. „Nic jako příčesky tehdy vůbec nebylo. Do vlasů jsme si balily tvrdé housky,“ vypráví skoro neuvěřitelné způsoby zkrášlování.

Sukně už ne 

Péče o zevnějšek je záliba Pilarové dodnes. Zato postavu si nijak zvlášť nehlídá. Sportu se doslova vyhýbá obloukem. Drží se prý hesla sportem k trvalé invaliditě.

„Nehuntuji si tělo žádným zbytečným cvičením. Žádné fitko, žádné běhání, nic takového.“ Sází na to, že štíhlou postavu má od přírody. Však i samotný JIŘÍ ŠLITR (†45) jí kdysi pochválil krásné nohy. „Nemysli si, milá Pilarko, že jsme tě do divadla vzali kvůli zpěvu. Líbily se nám tvé nohy,“ řekl jí prý po premiéře hry Taková ztráta krve. Zpěvačka na tu dobu ráda vzpomíná i proto, že se jí líbily minisukně, které jí šila maminka.

„Dost mě mrzí, že dnes už se nehodí, abych se v nich producírovala,“ posteskla si Eva, která ale smutnit nemusí. Díky moderním technologiím už nějakou dobu sklízí vedle zpěvu úspěchy také za své fotografie.

Zpěvačka může být ráda, že dnes vůbec vidí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden