Můj kousek štěstí

Expřítelkyně Kaplického promluvila o jeho velkých depresích!

Velké tabu v soužití zesnulého architekta Jana Kaplického a jeho o 41 let mladší ženy Elišky Kaplické (38)! Jejich krátké manželství bylo možná utrápenější, než by kdo tušil! Na manželku architekta Jana Kaplického, Johanku Kaplicky, se lidé možná vždycky dívali tak trochu přes prsty a dobírali si ji, že si záměrně vzala o mnoho staršího muže, navíc úspěšného a bohatého, se kterým si bude žít na vysoké noze.

Nepochybujeme, že tahle slava jí křivdí, ale ať už to bylo z její strany jakkoli, podle všeho si v reálu Eliška vedle Kaplického žádnou pohádku nežila. Ačkoli navenek vypadali jako spokojený páreček, za dveřmi jejich domácnosti se pravděpodobně skrývaly i trable, se kterými se manželé nechlubili. Kaplický totiž trpěl velikými depresemi, což je věc, která pochopitelně do partnerského vztahu velmi zasahuje. Tohle palčivé téma nyní nakousla expartnerka Kaplického, světzoznámá architektka Eva Jiřičná (77).

S Janem prožila deset let a přiznává, že si častokrát sáhla až na dno. Nad jeho avantýrami se ženami už dnes jen mávne rukou. "Celý život byl obklopen ženami, ale na to se dalo zvyknout, to nebyl důvod našeho rozchodu," rozpovídala se Jiřičná.

"Ale co se nedalo překonat, byly jeho nezvladatelné depresivní stavy. Pomáhala jsem mu, snažila jsem se, ale nedalo se to zvládnout, zničilo by nás to oba," svěřila se. To Eliška Kaplicky podobné soukromnosti nechávala pod pokličkou a na veřejnosti se snažila tvářit, že je vše v největším pořádku. Je ale zřejmé, že i ona si musela prožít s Kaplickým těžké chvíle. I když pravděpodobně byla silnější než Jiřičná.

Dokonce tak, že potíže dokázala před veřejností ututlat. "Věděla jsem, že chci s Janem zůstat už napořád," říkala oddaně. Že by snad architekta partnerské štěstí s Eliškou vyléčilo a mladá žena by o jeho potížích ani nevěděla? Na to by lékaři nejspíš odpověděli jasně.

"Deprese je nemoc, ze které se jen tak snadno vyléčit nelze," potvrzuje odborník na duševní choroby. Jak moc těžkými stavy ale žena s Kaplickým musela sdílet, asi zůstane tajemstvím. Jedinou vrbou jí mohla být právě Jiřičná, která se stala její dobrou kamarádkou.

Eliščina šestiletá dcerka Johanka, kterou porodila Janovi, ji má skoro jako babičku."Johanku zbožňuji, beru ji jako svou vnučku. Velmi chytrá a milá holka," září Jiřičné oči. Právě ona jí v těžkých věcech mohla nejlépe porozumět.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden