Moje sladké tajemství

Extra jemná omáčka z hříbků

Suroviny:


  • 4 lžíce másla

  • 1 vetší cibule

  • 250 g čerstvých hub, ideálně hříbků

  • sůl, kmín a pepř

  • 1 kelímek smetany na vaření

  • 2 lžíce hladké mouky

  • houskový knedlík k podávání


Postup:

Dvě lžíce másla rozpustíme v širším kastrolu, pak na něm necháme zesklovatět cibuli nakrájenou najemno. Přidáme dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahneme. Promícháme, dost osolíme a posypeme půl lžičkou drceného kmínu.

Po deseti minutách opékání přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme mírně probublávat a podle potřeby zahustíme středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky. Omáčku dotáhneme pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo s těstovinami či rýží.

Tato omáčka se hodí k hovězímu masu či zvěřině, pochutnáme si také, budeme-li ji podávat s noky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden